2012. január 31., kedd

~Barátság~









Az igaz barát a kezedet fogja,és a szívedet simogatja..... <3

Nem az,az igaz barát,aki együtt sír veled,
Hanem az,aki letörli könnyeidet..!!

Az igaz barát a kezedet fogja,és a szívedet gyógyítja....

"A barátság egy szó mely többet ér az életnél,
A barátság egy érzés,amely örökké él.
A barátságot nem lehet leírni  se elképzelni.
Egy érzés mely leírhatatlan  s megfoghatatlan is..!!!"


Azt mindig könnyű megállapítani, hogy kik a barátaink. Ők az egyetlenek, akik megmondják, mikor nézünk ki nevetségesen, mikor csapjuk be magunkat, vagy hogy mikor elég. De csak a legjobb barátok mondják meg az igazat, még akkor is, ha azzal megbántanak téged.

Hidd el nekem, drága barátom, a tudás nem mindig áldás! A végtelen tudás ijesztő, taszítja azokat, akik nem képesek rá, s csak a végtelen magányosságot hagyja maga után.

A barátok őszinték egymással, elsimítják minden vitájukat. Ha össze is kapnak, meg tudnak bocsátani. Egy igazi barát elássa a csatabárdot, mivel a barátság szent kötelék. A bizalomé.

Akinek barátja van, mindig remélhet.

Barátság csak gyakorlatilag jöhet létre, gyakorlatilag válhatik tartóssá. Vonzalom, sőt szeretet a barátságot egyáltalán nem segíti elő. Az igazi, tevékeny, termékeny barátság abban áll, hogy életünk folyamán egymással lépést tartunk, kölcsönösen helyeseljük egymás céljait és így folytatjuk együtt utunkat tántoríthatatlanul, …

Barátokat csak úgy lehet szerezni, ha az ember maga is barát. 

A barát az az ember, aki mellett hallgathatok, más szóval nem kell tőle féltenem belső kertjeimet, hegyeimet, vízmosásaimat és sivatagaimat, mert nem fog beléjük taposni.

Egy barát igazi feladata az, hogy kiálljon melletted, ha nincs igazad. Szinte mindenki kiállna melletted, ha igazad volna.

  • A barátság a legszebb dolog a világon, de mikor elhagynak, a legfájdalmasabb is.
  • A barátság sokszor indulhat hervadásnak, és csak az igaz barátok képesek arra, hogy a fonnyadt virágból, gyönyörűt varázsoljanak.
  • A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.
  • A barát az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret.
  • A barát ismeri a szívemben lévő dalt, és eldúdolja nekem, amikor kezdem felejteni.
  • Nem pusztítom el az ellenségeimet, amikor barátaimmá teszem őket?
  • Az igazi barát a legnagyobb kincs - és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk legkevesebbet.
  • Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szűkszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért. 
  • A barátság olyan, mint a kereszténység, vagy a szocializmus: gyönyörű eszme, de az emberek többsége csak gazságokat követ el a nevében.
  • A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat.
  • Két ember attól fogva számít igaz barátnak, amikor hallgatásuk már nem jelent kínos csendet
"Amikor hajnalban te vagy az akit felhív, ha bajvan, amikor neked mondja el a legkínosabb dolgait is, amikor feltétlenül megbíztok egymásban és mindig őszinték vagytok és egymással szemben önzetlenek:ez a barátság!!!!!....."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése